Blog

Ce implică construcția unei case complet pasive

Constructia-unei-case-pasive-INOVESS-si-NIDUS

ADN-ul unei construcții pasive: sănătate, confort, consum de energie mic, grijă pentru mediu

EVOHouse Construct, prin transformarea oricărei locuințe în casă pasivă, abordează dezvoltarea durabilă, care pune omul în centru. Pentru noi, confortul din interiorul casei tale pasive, eficiența energetică și abordarea ecologică a construcțiilor sunt integrate încă din etapa de consultanță și continuă în etapele următoare: proiectare și execuție.  Pentru că o casă pasivă reprezintă viitorul în construcții.


O casă pasivă trebuie să respecte 5 principii:

  • Izolare termică 
  • Eliminarea punților termice
  • Ferestre largi, eficient termoizolante
  • Ventilarea aerului cu recuperarea căldurii 
  • Poziționarea construcției cu fața spre sud

Aceste principii pot fi aplicate tuturor tipurilor de clădiri - de la case unifamiliale la clădiri de apartamente multifamiliale, birouri și zgârie-nori.

 
Nevoia unei perspective noi în construcția caselor pasive

Nevoia de a construi o casă pasivă în jurul necesităților și a sănătății omului este un proces natural. Personalizăm fiecare casă pasivă deoarece fiecare dintre noi are propriul său mod de a trăi și de a experimenta ce e în jurul lui. Valoarea unei construcții este dată de interacțiunea pe care o are fiecare locatar cu ea, de modul în care ajută la asigurarea sănătății și la menținerea bunei lui dispoziții, iar abia apoi vin criteriile tehnico-economice, ce țin de costurile construcției și economia de energie. O casă pasivă nu înseamnă câteva modificări pe care cineva le face ca să consume mai puțină energie, ci de cât de bine asigură aceasta sănătatea locatarilor ei. Cu casele bioclimatice , cu ferestrele din aluminiu și cu ușile de intrare, poți controla calitatea aerului, intentisatea luminii, confortul termic și acustic, cu un consum cât mai mic de energie.

EVOHouse Construct are ca filosofie în realizarea caselor pasive conceptul lui Immanuel Kant, conform căruia toate cunoștințele noastre încep cu simțurile, pe care le înțelegem și abia la urmă urmează raționațizarea lor – adică  construcția unei case pasive pornește de la fiecare utilizator în parte și modul în care interacționează cu casa pasivă.

 

O casă pasivă în funcție de ritmul tău circadian

EVOHouse Construct ține cont în activitatea sa de aplicarea ultimelor descoperiri socio-umane.

În 2017, Premiul Nobel[1] pentru medicină a fost obținut de Jeffrey Hall, Michael Rosbash și Michael Young care au descoperit mecanismele moleculare care controlează ritmul circadian, responsabil pentru reglarea somnului, alimentației, tensiunii arteriale, temperaturii corporale sau eliberării hormonilor.  Casele pasive INOVESS și NIDUS asigură locatarilor stilul de viață dictat de ceasul biologic. Studiile au demonstrat că adoptând un stil de viață care nu corespunde cu ritmul dictat de ceasul biologic, oamenii sunt supuși unui risc înalt de a dezvolta afecțiuni grave –  cancer, boli neurodegenerative, boli metabolice etc.
 
Câțiva dintre biomarkerii care evaluează ritmul circadian sunt: melatonina, hormon responsabil de reglarea ciclului somn-veghe, temperatura corporală și nivelul plasmatic de cortizol, hormonul stresului. Ținând cont de aceste descoperiri, EVOHouse Construct le integrează în tehnologiile sale atunci când proiectează clădiri comerciale și rezidențiale, eficiente energetic: de la casă pasivă INOVESS, independentă solar, în care te bucuri de lumina naturală indiferent de anotimp, până la o casă eco-pasivă NIDUS, modulară, creată din materiale naturale, cu sistem de ventilare cu recuperare de căldură.

 
Evoluția în construcție sau cum construim o casă pasivă

De când omenirea a descoperit construcția pasivă, arhitecții, inginerii și dezvoltatorii imobiliari au înțeles că aceasta reprezintă viitorul și inovația este pârghia pentru realizarea acesteia.

Știm că este posibil să construim locuințe pasive sănătoase cu consum mic de energie, deci cu o amprentă de mediu cât mai mică.

Stăm pe vârful unui munte de istorie în construcții, astfel încât viziunea noastră include o abordare holistică a proiectării clădirilor eficiente și durabile. Un design bun, bazat pe tehnologia modernă și inovațiile din zona construcțiilor sunt singura soluție pentru consumul mic de energie. Motto-ul EVOHouse Construct este evoluție în construcție și pentru că noi construim, aplicând ultimele inovații, te poți folosi de casa ta pasivă, în ritmul tău, bucurându-te de beneficiile tehnologiei. Am mers mai departe și trebuie să continuăm să privim în față și să ne dezvoltăm în continuare, bazându-ne pe experiențele trecutului, urmărind în același timp viziuni pentru viitor.

Avem misiunea de a schimba modul în care se gestionează un proiect de construcție pasivă, casă individuală sau bloc.

Beneficiind la maxim de utilizarea tehnologiilor pasive, precum ventilația naturală, energia solară și materialele de calitate, principiul casei pasive EVOHouse Construct  adaugă aspectele senzoriale ale luminii naturale, confortului termic și calității aerului. Izolația fonică este, de asemenea, în atenția noastră, deoarece este un aspect foarte important al abordării senzoriale de a vedea, simți, respira și auzi.

În Europa și în America de Nord există reglementări pentru case pasive, însă niciuna nu pune accent pe nevoile tale pe parcursul unui an întreg, care trebuie să fie ajustate în funcție de stilul tău de viață. ASTA FACEM NOI. Ne ocupăm de managementul proiectului, de cel al costurilor, precum și de managerierea contractelor. Putem proiecta, organiza și dirija un șantier de construcții cu termene exacte, convenite cu tine pentru ca totul să decurgă așa cum îți dorești.